Zoek in kennisbank

Types
42 resultaten
Video's & podcasts

NRO Webinar Onderwijskansen: Leesmotivatie

Mirjam Snel (Hogeschool Utrecht) en Ingrid Elijzen (Alan Turing school) spreken in dit webinar over effectief werken aan leesmotivatie in de praktijk en de wetenschappelijke onderbouwing daarvan.

Video's & podcasts

Webinar | Doorontwikkeling naar een lerende organisatie

Tijdens dit webinar geeft Anje Ros een toelichting op de dimensies van de lerende organisatie, hoe je hieraan kunt werken en wat je dit oplevert. Vervolgens vindt er een panelgesprek plaats met onze drie experts Sylvia Veltmaat, Lieke Wellens en Ilonka Waterloo.

Video's & podcasts

Webinar | Doorontwikkeling naar een lerende organisatie

Tijdens dit webinar, onder begeleiding van Sander Dankelman van de PO-Raad, geeft Anje Ros een toelichting op de dimensies van de lerende organisatie, hoe je hieraan kunt werken en wat je dit oplevert. Vervolgens vindt er een panelgesprek plaats met onze drie experts Sylvia Veltmaat (bestuurder van Flores Onderwijs), Lieke Wellens (orthopedagoog, lid van het bestuursbureau van Optimus Primair Onderwijs) en Ilonka Waterloo (directeur van Kindcentrum Zuiderster en HRM-expert van Signum Onderwijs).

Video's & podcasts

Webinar Didactief over diep lezen

Het begrijpend leesniveau van Nederlandse leerlingen daalt hard. Wat kunnen we doen om het tij te keren? In dit webinar geven hoogleraar Eliane Segers (UT) en leerkracht en leesexpert Heleen Bührs (Alan Turingschool) je inzichten uit wetenschap en praktijk. Vol concrete tips waarmee je direct aan de slag kunt op je eigen school.

Video's & podcasts

Webinar | De rol van de bestuurder bij de verbetering van het leesonderwijs

Tijdens het webinar op 11 april gaf Mirjam Snel (voorzitter Kennistafel Effectief Leesonderwijs) uitleg over de Kwaliteitswaaier. Bestuurders Cristel Wieman (Stichting Klasse) en Dirk Speelman (VariO Onderwijsgroep) vertelden hoe zij binnen hun bestuur werken aan het leesonderwijs. Kijk hier het webinar terug.

Video's & podcasts

Terugblik | Avond van de leraar #4: Effectief Leesonderwijs

Hoe is leesonderwijs bij jou op school georganiseerd? Hoe ontwikkel je leesonderwijs duurzaam en effectief? Wat is nodig in het klaslokaal en in de schoolorganisatie? Deze vragen stonden centraal tijdens de Avond van de leraar over Effectief Leesonderwijs op dinsdag 18 april 2023. Kijk deze avond terug.

Video's & podcasts

Webinar | Kwaliteitswaaier Effectief Onderwijs in Begrijpend Lezen: In de praktijk

In dit webinar geven hogeschool hoofddocent en voorzitter Kennistafel Mirjam Snel en leraren Eline Klaassen (Maasplein, po) en Caroline Wisse (Globe, vo), onder begeleiding van dagvoorzitter Bart Staijen, je inzichten uit wetenschap en praktijk over effectief leesonderwijs.

Video's & podcasts

Podcast | Samen innoveren in een innovatieteam

Samenwerken aan een innovatief vraagstuk met andere scholen, studenten, onderzoekers, opleiders of mensen uit andere sectoren. Dat kan je veel opleveren! Henderijn Heldens en Anje Ros van het lectoraat Goed leraarschap, Goed leiderschap van Fontys Hogescholen, hebben een methodiek ontwikkeld die je door het proces leidt. In deze podcast Samen Onderzoeken zoomen we samen met Henderijn Heldens, Janou Uebelgönne en Vital Hanssen in op de aanpak, meerwaarde en proces van de innovatieteams.

Video's & podcasts

Podcast Samen Onderzoeken #4 | De Regionale Kennisagenda Onderwijs Rotterdam-Zuid

In deze vierde aflevering van de podcast Samen Onderzoeken gaan we in gesprek over de Regionale Kennisagenda Rotterdam-Zuid. Rotterdamse schoolleiders en schoolbesturen van stichting BOOR, PCBO, RVKO & SIPOR hebben het initiatief genomen om een Regionale Kennisagenda te ontwikkelen. Hun ambitie: écht het verschil kunnen maken voor leerlingen die het meest kwetsbaar zijn.

Video's & podcasts

Podcast Samen Onderzoeken #3 | De rol van een primor en didactor

In deze podcast Samen Onderzoeken hebben we het  over de meerwaarde van kartrekkers binnen een stichting om het onderzoeksmatig werken te versterken. ‘Samen sterk in leren’ is het motto van stichting Openbaar Onderwijs Groningen (OOG).