Webinar Didactief over diep lezen

Het begrijpend leesniveau van Nederlandse leerlingen daalt hard. Wat kunnen we doen om het tij te keren? In dit webinar geven hoogleraar Eliane Segers (UT) en leerkracht en leesexpert Heleen Bührs (Alan Turingschool) je inzichten uit wetenschap en praktijk. Vol concrete tips waarmee je direct aan de slag kunt op je eigen school.

Eliane Segers is hoogleraar Lezen en Digitale Media aan de Universiteit Twente, Leren & Technologie aan de Radboud Universiteit en wetenschappelijk directeur van het Expertisecentrum Nederlands. Heleen Bührs is leraar op de Alan Turingschool in Amsterdam (po) die in 2016 werd opgericht. De school koos bewust voor een evidence-informed aanpak en implementeerde close reading en thematisch leesonderwijs, met Martin Bootsma en Buhrs als aanjagers. Begrijpend lezen staat niet langer als los vakje op het rooster, maar is de basis voor ‘het hart’ van de school: kennisopbouw.

Segers en Buhrs nemen beiden deel aan de Kennistafel Effectief Leesonderwijs, een initiatief van de PO-Raad, VO-raad en het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Lees meer over dit thema op de website van Didactief.

Gerelateerde items