Webinar | Doorontwikkeling naar een lerende organisatie

Voor teamleiders, schoolleiders, beleidsadviseurs en bestuurders

Is jouw school of jouw stichting een lerende organisatie? Waarom is het belangrijk om een lerende organisatie te zijn? Welke interventies kun je doen als teamleider, schoolleider, beleidsadviseur of bestuurders om de ontwikkeling naar een lerende organisatie te bevorderen? En hoe maak je daar tijd voor als je te maken hebt met een lerarentekort en met de hectiek van alle dag? En hoe trek je daarin samen op binnen een bestuur? Antwoorden op deze vragen krijg je tijdens het webinar op woensdag 21 juni 2023 van 14.00 – 15.00 uur. Uiteraard kan je ook zelf je vragen stellen.

Het webinar is gebaseerd op het dossier Lerende organisatie, welke is ontwikkeld door Anje Ros en Linda van den Bergh, lectoren bij Fontys Hogescholen. Tijdens dit webinar geeft Anje Ros een toelichting op de dimensies van de lerende organisatie, hoe je hieraan kunt werken en wat je dit oplevert. Vervolgens vindt er een panelgesprek plaats met onze drie experts Sylvia Veltmaat (bestuurder van Flores Onderwijs), Lieke Wellens (orthopedagoog, lid van het  bestuursbureau van Optimus Primair Onderwijs) en Ilonka Waterloo (directeur van Kindcentrum Zuiderster en HRM-expert van Signum Onderwijs).

Het panel gaat in gesprek over de wijze waarop zij de ontwikkeling van een lerende organisatie bevorderen en tegen welke knelpunten zij aanlopen. Ook krijg jij als deelnemer ruim de gelegenheid om vragen aan de panelleden te stellen. Het webinar sluiten we af met een korte reflectie op het panelgesprek door Anje Ros.

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 21 juni 2023
Tijd: 14.00 – 15.00 uur
Waar: Online
Voor wie: Voor teamleiders, schoolleiders, beleidsadviseurs en bestuurders
Kosten: Er zijn geen kosten aan dit webinar verbonden
Aanmelden: Via dit formulier