ResearchED gemist? Kijk nu alle edities gratis terug

Op de onlinebijeenkomsten ‘Ontmoet een onderzoeker’ konden leraren en onderzoekers elkaar dit jaar ontmoeten en van elkaar leren. ResearchED, het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) en de PO-Raad stellen nu alle bijeenkomsten gratis online beschikbaar. Zo kunnen nog meer onderwijsprofessionals kennis opdoen over onder andere gelijke kansen, effectieve didactiek en perspectieven op leren.

ResearchED organiseerde dit jaar samen met het NRO en de PO-Raad vijf regionale bijeenkomsten over verschillende thema’s. Zo deelde emeritushoogleraar onderwijspsychologie Paul Kirschner twaalf bouwstenen voor effectieve didactiek, en besprak prof. dr. Monique Volman hoe je zelf als leraar invloed hebt op de kansen van je leerlingen. Al deze bijeenkomsten zijn nu terug te kijken op de website van researchED.

De oorsprong van de researchED-bijeenkomsten ligt bij de ontwikkelagenda ‘Lerend onderwijs voor een lerend Nederland’, van waaruit de gehele onderwijssector zich inzet voor het verbinden van onderwijs en onderzoek. Van het primair tot het universitair onderwijs. Het is daarbij belangrijk dat onderzoek ingebed wordt in alle lagen van de sector, zo werken we samen aan evidence-informed onderwijs.    

Bekijk hier alle edities gratis terug.

Bekijk hier het overzicht van alle sprekers.