search in knowledge base

Types
92 resultaten
Publicaties & links

Gesprekstool | De leerling centraal

Als we de leerling echt centraal stellen in ons onderwijs wat vraagt dit dan van de docent? Om samen met anderen in gesprek te komen over de wenselijkheid van het geven van student voice en voor het verkennen van mogelijkheden over hoe dit te doen, heeft dit kennislab een gesprekstool ontwikkeld.

Opbrengst kennislab 2 | Superagent

Het resultaat van kennislab 2 is het spel Superagent. Het spel is individueel te spelen door elke keer als persoon een kaart te trekken met een reflectievraag en zelf hierop te reflecteren en actie te ondernemen. Het spel is als groep te spelen met: pionnen, fiches, een spelbord, dobbelstenen, beschrijvingen van superhelden en reflectiekaarten.

Masterclasses kansengelijkheid

In het Kennislab Bevorderen Kansengelijkheid PO/VO/MBO hebben wij materialen ontwikkeld voor vier masterclasses rond het onderwerp kansengelijkheid: Wat zijn gelijke onderwijskansen?, Hoge verwachtingen, Differentiatie voor gelijke kansen en Rechtvaardig beoordelen en beslissen (van de laatste masterclass is een PO- en een VO-versie).

Materialen voor masterclass Wat zijn gelijke onderwijskansen

In het Kennislab Bevorderen Kansengelijkheid PO/VO/MBO hebben wij materialen ontwikkeld voor vier masterclasses rond het onderwerp kansengelijkheid. Hierbij de materialen voor de masterclass Wat zijn gelijke onderwijskansen.

Materialen voor masterclass Rechtvaardig beoordelen en beslissen VO

In het Kennislab Bevorderen Kansengelijkheid PO/VO/MBO hebben wij materialen ontwikkeld voor vier masterclasses rond het onderwerp kansengelijkheid. Hierbij de materialen voor de masterclass Rechtvaardig beoordelen en beslissen VO.

Materialen voor masterclass Hoge verwachtingen

In het Kennislab Bevorderen Kansengelijkheid PO/VO/MBO hebben wij materialen ontwikkeld voor vier masterclasses rond het onderwerp kansengelijkheid. Hierbij de materialen voor de masterclass Hoge verwachtingen.

Materialen voor masterclass Rechtvaardig beoordelen en beslissen PO

In het Kennislab Bevorderen Kansengelijkheid PO/VO/MBO hebben wij materialen ontwikkeld voor vier masterclasses rond het onderwerp kansengelijkheid. Hierbij de materialen voor de masterclass Rechtvaardig beoordelen en beslissen PO.

Materialen voor masterclass Differentiatie voor gelijke kansen

In het Kennislab Bevorderen Kansengelijkheid PO/VO/MBO hebben wij materialen ontwikkeld voor vier masterclasses rond het onderwerp kansengelijkheid. Hierbij de materialen voor de masterclass Differentiatie voor gelijke kansen.

Stroomdiagram masterclasses Kennislab bevorderen kansengelijkheid

In het Stroomdiagram masterclasses Kennislab kansengelijkheid is een beknopt overzicht te vinden van de masterclasses en de bijbehorende leeruitkomsten en werkvormen.

Filmpjes

Video: ervaringen in de praktijk met masterclass Rechtvaardig beoordelen en beslissen

Verschillende onderdelen van de masterclasses zijn inmiddels uitgeprobeerd in de praktijk. Zo heeft één van de deelnemers van het kennislab, Ivonne Reijers, het onderdeel Rechtvaardig beoordelen en beslissen uitgeprobeerd op haar basisschool OBS de Wijzer. In onderstaand videofragment vertellen twee van haar collega’s, Lotte Verbraak en Janou Kuypers, over hoe zij dit hebben ervaren en over wat het hen heeft opgeleverd.