Laat je horen: Hoe kunnen de Expertisepunten Taal en Digitale Geletterdheid jou helpen?

De Expertisepunten Taal en Digitale Geletterdheid willen scholen zo goed mogelijk ondersteunen in hun taak om leerlingen de basisvaardigheden bij te brengen, en vragen hiervoor de hulp van onderwijsprofessionals. Welke vragen rond de basisvaardigheden spelen er in jouw onderwijspraktijk? Wat heb jij nodig om je onderwijs – op het vlak van taal en digitale geletterdheid – verder te kunnen versterken? Wat gaat goed en kan er nog beter in de ondersteuning aan scholen? Als onderwijsprofessional ben je van harte uitgenodigd om hier tijdens één van de online of fysieke bijeenkomsten dit najaar over in gesprek te gaan en input te delen. De gesprekken vinden plaats onder deskundige begeleiding van onderwijsonderzoekers.

Jouw ervaringen als schoolleider, -bestuurder, leraar, coördinator of lerarenopleider zijn cruciaal voor de verdere ontwikkeling van de expertisepunten en hun ondersteuningsaanbod. Doel is om tot een ondersteuningsaanbod te komen dat nog beter aansluit bij de behoeften van scholen en onderwijsprofessionals.

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten digitale geletterdheid
Dinsdag 17 september, van 12.00 tot 13.30 uur (online)
Donderdag 19 september, van 19.00 tot 20.30 uur (online)
Maandag 23 september, van 18.00 tot 20.00 uur (Utrecht)
Maandag 7 oktober, van 16.00 tot 18.00 uur (Utrecht)

Bijeenkomsten taal
Dinsdag 17 september, van 19.00 tot 20.30 uur (online)
Donderdag 19 september, van 12.00 tot 13.30 uur (online)
Maandag 23 september, van 16.00 tot 18.00 uur (Utrecht)
Dinsdag 8 oktober, van 18.00 tot 20.00 uur (Utrecht)

Waarom deelnemen?

  • Jouw stem telt: We vinden de mening van het onderwijsveld belangrijk en nemen jouw behoeften als onderwijsprofessional serieus.
  • Actieve bijdrage aan het onderwijsveld: Jouw input wordt meegenomen in de ontwikkeling van de expertisepunten die onderwijsprofessionals in heel Nederland passende ondersteuning bieden.
  • Kennisdeling: Ontdek hoe andere scholen praktische invulling geven aan taalonderwijs en onderwijs in digitale geletterdheid en leer best practices van vakgenoten kennen.
  • Vergoeding: We begrijpen dat deelname tijd kost. Als dank voor je bijdrage aan de bijeenkomsten ontvang je daarom een cadeaubon van 25 euro, plus een tegemoetkoming in de reiskosten van 25 euro voor de fysieke bijeenkomsten.

Landelijk onderzoek

De bijeenkomsten maken deel uit van landelijk onderzoek naar ondersteuningsbehoeften bij onderwijsprofessionals, in opdracht van het Expertisepunt digitale geletterdheid, de Kennistafel Effectief Leesonderwijs en het ministerie van OCW. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Oberon en Dialogic.

Aanmelden

Meld je hier aan voor de bijeenkomst die het beste bij jouw agenda past. Kun je niet deelnemen, maar wil je wel bijdragen? Meld je dan aan voor een korte digitale enquête.