Event | Wie niet leest…

Effectief leesonderwijs. Dat is het centrale thema van het event Wie niet leest…, dat op 22 mei 2023 plaatsvindt in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Het event is een Nederlands-Vlaamse coproductie van VOS/ABB en OVSG. Het programma bestaat uit een lezing van kinderboekenschrijver Jan Terlouw en inspirerende sessies waarin wetenschap, onderwijspraktijk en partners van het onderwijs aan het woord komen. Twee sessies worden verzorgd door leden van de Kennistafel Effectief Leesonderwijs.

Het is van het allergrootste belang dat kinderen goed leren lezen. Niet alleen voor hun schoolloopbaan,
maar ook voor hun maatschappelijk functioneren. Logisch dat lezen en effectief leesonderwijs in
Nederland en Vlaanderen hoog op de agenda staan. Tijdens het event Wie niet leest… komen wetenschap, onderwijspraktijk en partners van de school aan het woord.

Je volgt een lezing van Jan Terlouw en één inhoudelijke sessie naar keuze. Daarnaast participeer je in een
interactieve en verrassende activiteit, die vanzelfsprekend alles te maken heeft met lezen en onderwijs.
Twee sessies worden gegeven door leden van de Kennistafel Effectief Leesonderwijs. Zo geeft Thoni Houtveen een sessie. Thoni Houtveen heeft net ook een uitgebreid artikel opgeleverd, genaamd Vergroten en verdiepen van leesbegrip op Onderwijskennis.nl. De andere sessie gaat over de Kwaliteitswaaier | Effectief Onderwijs in Begrijpend Lezen.

Download hier de uitnodiging met meer informatie en een beschrijving van de sessies.