Terugblik webinar | Samen Onderzoeken: hoe werkt het?

Op donderdag 8 december vond het webinar ‘Samen Onderzoeken: hoe werkt het?’ plaats. Nathalie Zwijsen, leerkracht en zes jaar deelnemer van de POINT-werkplaats, Sven Mathijssen, onderzoeker en docent post-academisch onderwijs en Anouke Bakx, bijzonder hoogleraar/lector/onderzoeker en initiatiefnemer van de POINT-werkplaatsen namen de kijker mee in het Samen Onderzoeken in de Werkplaats Onderwijsonderzoek POINT. Kijk hieronder het webinar terug.

POINT staat voor Passend Onderwijs met Ieder Nieuw Talent. Binnen POINT staan praktijkvragen uit de scholen centraal om kennis te delen, maar ook samen te ontwikkelen. Gericht om het onderwijs op de (eigen) school en in de groep rond kinderen met allerlei talenten te versterken. Wat gebeurt er in deze werkplaatsen? Hoe vullen leraren, onderzoekers, opleiders hun rollen actief en evenwaardig in? Hoe werkt samen onderzoeken en wat zijn de sleutelelementen waarom het in de POINT-werkplaatsen goed werkt? Waar kun je allemaal aan denken als je een onderwijsonderzoeks-werkplaats zou willen starten? En vooral ook: wat maakt dat deze manier van werken bijdraagt aan je werkplezier en je denken verdiept en handelen versterkt!

Bekijk hieronder het webinar terug en krijg antwoorden op deze vragen. Ook zijn de twee filmpjes uit het webinar hieronder te bekijken.

Webinar

Filmpje Werkplaatsen Onderwijsonderzoek

Filmpje Werkplaats Onderwijsonderzoek POINT