Hoe staat het met Leren en lesgeven met ict in het mbo?

In het mbo worden nog niet alle mogelijkheden van ict ten volle benut en de competenties om les te geven met ict zijn nog niet overal goed ontwikkeld. Dat is kort door de bocht de conclusie van de monitor Leren en Lesgeven met ict in het mbo 2022. Het goede nieuws is dat het thema ‘leren en lesgeven met ict’ leeft in het mbo. Dat blijkt uit de deelname van 32 mbo-instellingen aan de monitor.

Het iXperium nam begin dit jaar -in samenspraak met het ministerie OCW, de MBO Raad, MBO Digitaal en het programma Doorpakken op Digitalisering- af onder de 32 mbo-instellingen. De resultaten zijn bekend en staan in het rapport Leren en lesgeven met ict in het mbo dat begin juli is aangeboden bestuurders en contactpersonen van de deelnemende instellingen en aan de stuurgroep.

Lees meer