POINT wint Onderwijsprijs in Noord-Brabant

Werkplaats Onderwijsonderzoek POINT heeft de tweejaarlijkse Onderwijsprijs in Noord-Brabant gewonnen, in de categorie primair onderwijs. POINT was als project voor deze prijs ingediend door stichting BOOM (Basisonderwijs Oisterwijk Moergestel).

POINT, wat staat voor ‘Passend Onderwijs voor Ieder Nieuw Talent’, heeft de tweejaarlijkse Onderwijsprijs in Noord-Brabant gewonnen. De jury is enthousiast over dit project. In het juryrapport staat het volgende:

“(…) een bijzonder initiatief genomen. De POINT-deelnemers doen samen onderzoek, om zo kennis te creëren en kennis te delen op het gebied van hoogbegaafdheid en talentontwikkeling. De bevindingen vanuit POINT worden gedeeld met de onderwijspraktijk, via websites, artikelen, kennisclips en workshops. We zien hier dat uitwisseling tussen wetenschap en praktijk uiterst vruchtbaar kan zijn. Men heeft ambities om de werkplaatsen ook in andere regio’s op te richten. Daarmee zou zelfs een landelijk netwerk tot stand kunnen komen.’”

De tweejaarlijkse Onderwijsprijs is in 1993 ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. De Brabantse prijs bestaat uit een trofee, de bronzen olifant en een oorkonde. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen reikte de prijs uit. POINT staat deze zomer in de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Amersfoort.

Bekijk hier het nieuwsbericht op Nationale Onderwijsweek.