Wetenschappers lanceren podcast Over Onderwijs & Opvoeding

In de podcast Over Onderwijs & Opvoeding delen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Wat weten we over het leren en ontwikkelen van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen? Welke factoren spelen hierin een rol en hoe kunnen we deze beïnvloeden? In de eerste afleveringen veel aandacht voor de impact van de coronacrisis.

Deze inspirerende podcast richt zich op professionals en beleidsmakers, en iedereen die meer wil weten over onderwijs en opvoeden. Podcastmaker Tjip de Jong gaat hiervoor in gesprek met onderzoekers van het Research Institute of Child Development and Education aan de Universiteit van Amsterdam en met externe experts. In de eerste twee afleveringen wordt ingezoomd op de effecten van de coronacrisis op kinderen, jongeren en volwassenen. Hoe staat het met hun veerkracht en welbevinden? Wat is er de komende periode hard nodig om hen te ondersteunen?

De podcasts zijn vanaf deze website te beluisteren.