POINT: olievlek in Brabant

Passend Onderwijs voor Ieder Nieuw Talent, ofwel: POINT. In Noord-Brabant, maar ook in de wereld van onderwijsonderzoek, is het inmiddels een begrip. Na de oprichting van de eerste Werkplaats Onderwijsonderzoek POINT 013 in Tilburg in 2016, is dit schooljaar ook POINT 040 in Eindhoven van start gegaan. POINT 073 – in Den Bosch – is in ontwikkeling. Anouke Bakx stond als wetenschapper aan de wieg van de eerste POINT-werkplaats en is ook nu nog nauw betrokken bij de ontwikkelingen.

POINT 013 in Tilburg was een van de drie Werkplaatsen Onderwijsonderzoek die als pilot (2016 – 2019) door het NRO werden gefinancierd. De andere werkplaatsen bevinden zich in Utrecht en Amsterdam. Elke werkplaats heeft zijn eigen werkwijze en thema’s, maar voor alle Werkplaatsen Onderwijsonderzoek geldt dat wetenschappers, pabodocenten en leerkrachten samen onderzoek doen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Lees hier het interview met Anouke Bakx over de ontwikkelingen van POINT.