NRO-verbindingsprijzen 2020

De winnaars van de NRO Verbindingsprijzen 2020 zijn bekend! Een deskundige jury heeft uit alle inzendingen voor de NRO-verbindingsprijzen er twee gekozen die er met de hoofdprijs vandoor gaan. Daarnaast is er een eervolle tweede plek vanuit samenwerkingsrelatie POINT013 die wij graag onder de aandacht brengen.

Elise Samsen heeft een eervolle tweede plek behaald in de categorie basisonderwijs. Van haar inzending is een mooie promotievideo’s gemaakt om andere onderzoekers en leraren te inspireren.

Organisatie: POINT013
Inzending: Onderwijsonderzoekswerkplaats POINT! en het professionaliseringsspel enIQma
Lees meer over deze inzending

Over de NRO-verbindingsprijzen

Met de NRO-verbindingsprijzen worden onderwijsprofessionals en onderzoekers in het zonnetje gezet die door toepassing van wetenschappelijke kennis in de dagelijkse lespraktijk het onderwijs in Nederland verbeteren en vernieuwen. De prijzen onderstrepen het belang van onderzoek met relevantie voor de onderwijspraktijk en het belang van evidence informed onderwijs en een onderzoekende houding van leraren.

De NRO‐verbindingsprijs is bestemd voor een onderzoeker, leraar of andere onderwijsprofessional die op een bijzondere manier gebruik maakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek om breed toepasbare producten te ontwikkelen die het onderwijs in Nederland kunnen versterken. Individuen, teams en samenwerkingsverbanden die dit op een vernieuwende en inspirerende manier doen, konden zich aanmelden voor deze prijs.

De NRO-verbindingsprijzen zijn een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek in samenwerking met de PO-RaadVO-raad, MBO Raad en de Vereniging voor Onderwijs Research.

Bron: NRO