researchED Nederland komt naar je toe! | Ontmoet een onderzoeker

NRO, researchED en de PO-Raad slaan de handen ineen voor vijf regionale online congressen waarbij professionals uit het onderwijs en het onderzoek elkaar ontmoeten en kennis delen.

Regionale bijeenkomsten

Tijdens deze regionale bijeenkomsten worden leraren in contact gebracht met relevant onderwijsonderzoek en onderzoekers. Tegelijkertijd biedt de regionale opzet kans om actuele lokale vraagstukken uit te wisselen. De eerste vijf thema’s en data zijn bekend:

23 september, thema ‘Gelijke kansen’ – Lees meer & aanmelden
30 september, thema ‘Passend onderwijs’ – Lees meer & aanmelden
14 oktober, thema ‘Wijze lessen/Leerling verwachtingen’ – Lees meer & aanmelden
4 november, thema ‘Perspectief op leren’ – Lees meer & aanmelden
19 november, thema ‘Kansen in de klas’- Lees meer & aanmelden

Wat is een researchED congres?

Een researchED congres helpt leraren en anderen betrokken bij onderwijs om wijs te worden uit de veelheid aan innovaties en onderzoek. Verschillen tussen zin en onzin worden duidelijk door wetenschappers uit te dagen te vertellen over de toepassing in de dagelijkse praktijk. De regionale researchED zijn gevuld met voor de regio relevante onderwijskundige thema’s. Kijk hier voor meer info en aanmelden.

Over researchED

ResearchED is in 2013 opgericht door de Britse docent en auteur Tom Bennett. Zijn internationale ‘grassroots’ beweging werd al snel wereldwijd door leraren, directieleden, beleidsmakers en onderzoekers omarmd. ResearchED-congressen zijn gehouden in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Zweden, Noorwegen, Zuid-Afrika, Canada, de Verenigde Staten en Nederland. Altijd spreken niet alleen onderzoekers en beleidsmakers, maar vertellen ook leraren hoe zij relevant onderzoek gebruiken om de prestaties van hun leerlingen te verbeteren.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ResearchED.jpg