Landelijke bijeenkomst SPRONG Educatief STEM

donderdag 24 juni, Online

Onlangs is het landelijke SPRONG Educatief STEM consortium opgericht. Dit nieuwe STEM netwerk volgt op succesvolle regionale TechYourFuture projecten zoals “Duurzame integratie van W&T in de regio”, “Taal en Technologie” en “Onderzoekende pabo’s”, waarin onderzoekers en leerkrachten constructief in netwerken samenwerkten. Met dit nieuwe STEM netwerk willen we collega’s uit verschillende regio’s (nu: Twente, Noord-Holland en Utrecht) duurzaam met elkaar verbinden en stimuleren en faciliteren we kennisdeling op het gebied van wetenschap en technologie, en STEM onderwijs.

In deze eerste landelijke bijeenkomst op donderdag 24 juni staat het volgende op het programma:

Lezing door Lector Daan Andriessen
Daan Andriessen, lector Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek aan de Hogeschool Utrecht, neemt ons mee in de wondere wereld van effectief praktijkgericht onderzoek en het onderzoekend vermogen in het onderwijs.

Good Practice
Je kunt een keuze maken uit een divers aanbod met inspiratiesessies over good practices op het gebied van W&T en STEM onderwijs (PO en VO). Bijvoorbeeld: effectieve integratie van Rekenen/Wiskunde en W&T/STEM onderwijs, integratie van Digitale Geletterdheid en W&T/STEM en Maakkunde in Makerspaces/Technolabs.

Lancering netwerkwebsite
Aan het eind van deze middag wordt de netwerkwebsite: stemnetwerk.nl gelanceerd. Op deze website worden open source materialen zoals de good practices gedeeld.

Aanmelden: via dit formulier

Andere activiteiten

19 jun
01 jul
Trion werkconferentie